A mund të mbidozoni në Adderall?

A mund të mbidozoni në Adderall?

Adderall është një ilaç stimulues që mund të ndihmojë në trajtimin e disa kushteve mjekësore, duke përfshirë narkolepsinë dhe çrregullimin e hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes, ose ADHD.

Adderall mund të jetë i rrezikshëm për njerëzit që marrin më shumë sesa doza e tyre e përshkruar dhe për ata që përdorin ilaçin pa recetë.

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë, shkalla e mbidozës për ilaçet psikostimulante, përfshirë Adderall, po rritet në mënyrë dramatike.

Mbidozimi për çdo ilaç mund të bëhet shpejt një urgjencë mjekësore. Lexoni për disa informacione të rëndësishme në lidhje me shenjat dhe simptomat e një mbidozimi Adderall dhe çfarë të bëni.

Parandalimi i vetëvrasjeve

Nëse e njihni dikë në rrezik të menjëhershëm të vetë-dëmtimit, vetëvrasjes ose dëmtimit të një personi tjetër:

 • Bëni pyetjen e vështirë: "A po e konsideroni vetëvrasjen?"
 • Dëgjoni personin pa gjykim.
 • Telefononi 911 ose numrin lokal të urgjencës, ose bisedoni me tekst me 741741 për të komunikuar me një këshilltar të trajnuar të krizës.
 • Qëndroni me personin derisa të arrijë ndihma profesionale.
 • Mundohuni të hiqni çdo armë, ilaçe ose objekte të tjera potencialisht të dëmshme.

Lifeline Kombëtare e Parandalimit të Vetëvrasjeve është në dispozicion 24 orë në ditë në 800-273-8255. Gjatë një krize, njerëzit që janë të vështirë për të dëgjuar mund të përdorin shërbimin e tyre të preferuar të stafetave ose të thirrin 711 atëherë 800-273-8255.

Klikoni këtu për më shumë lidhje dhe burime lokale.

Mbidozimi është një shqetësim serioz me Adderall. Rreziku i një personi varet nga disa faktorë, duke përfshirë:

 • Lloji i saktë i ilaçit dhe dozimi i rregullt i personit
 • mosha e personit
 • qoftë nëse Ata gjithashtu morën substanca ose medikamente të tjera
 • qoftë ai i ilaçit të personit apo dikujt tjetër

Nuk ka asnjë dozë të caktuar në të cilën një person do të mbidozojë. Efektet e një doze të lartë të ilaçeve do të ndryshojnë ndjeshëm midis individëve.

Simptomat e një mbidozimi Adderall

Shenjat dhe simptomat e mbidozës së mundshme të adderallit përfshijnë:

 • Hiperaktivitetin
 • Halucinations
 • agjitacion
 • Ritmi i shpejtë i zemrës
 • Panic
 • Reflekset tepër aktive
 • Dhimbjet e muskujve
 • nauze dhe nauze dhe Të vjella
 • Kërcimi i barkut
 • frymëmarrja e shpejtë
 • Rritja e temperaturës së trupit
 • dridhjet, konfiskimet ose konvulsionet
 • Dilated Nxënësit
 • Humbja e vetëdijes

Madje mund të çojë në një sulm në zemër.

çfarë të bëni

Kushdo që dyshon se ata ose dikush tjetër ka marrë një mbidozë duhet të telefonojë 911 ose të kërkojë ndihmë urgjente menjëherë.

Ndërsa prisni shërbimet e urgjencës, është e dobishme të mblidhni informacionin e mëposhtëm:

 • Mosha e personit
 • Statusi i tyre i përgjithshëm shëndetësor dhe historia e ilaçeve të tyre
 • Anydo histori e përdorimit të drogës
 • Sa Adderall ata morën
 • nëse ato janë alergjike ndaj ilaçeve të tjera
 • Droga ose pinë alkool

isshtë thelbësore të jesh i sinqertë me mjekët dhe përgjigësit e parë. Mbajtja e informacionit në lidhje me situatën e një personi – përfshirë nëse ata kanë marrë ndonjë substancë të paligjshme – mund ta rrezikojnë jetën e tyre.

Profesionistët e mjekësisë do të përpiqen të minimizojnë dëmtimin e një mbidozimi dhe të zvogëlojnë rrezikun e komplikimeve të rrezikshme për jetën. Për ta bërë këtë, ata kanë nevojë për të gjitha informacionet në dispozicion.

Nëse dikush mund të ketë marrë një mbidozë, është e rëndësishme të mos prisni që ata ta "flenë atë" ose t’i bëjnë ata të vjellin pjesën tjetër të ilaçeve pa folur me një mjek ose duke thirrur kontrollin e helmit së pari.

Nuk ka asnjë dozë standarde të Adderall. Doza që dikush merr për të trajtuar gjendjen e tyre varet nga mosha e tyre dhe përgjigja ndaj ilaçeve.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) kanë aprovuar përdorimin e Adderall tek fëmijët deri në 3 vjet.

Fëmijët Ky i ri zakonisht do të fillojë me 2.5 miligram (Mg) çdo ditë. Një mjek mund të rrisë dozën në rritje prej 2.5 mg çdo javë derisa ilaçi të jetë efektiv.

Ato 6 vjeç dhe më të vjetër zakonisht fillojnë me 5 mg një herë ose dy herë në ditë. Përsëri, një mjek mund të ngrejë dozën në mënyrë graduale çdo javë derisa të jetë efektive. Shtë e rrallë që një fëmijë të duhet të marrë më shumë se 40 mg.

Doza për dikë me narkolepsi mund të shkojë midis 5 mg dhe 60 mg në ditë në doza të ndara, në varësi të moshës së personit dhe përgjigjes ndaj ilaçeve.

Të rriturit kanë një rrezik më të lartë të komplikimeve sesa fëmijët kur marrin Adderall, madje edhe në doza të rregullta. Këto rreziqe përfshijnë sulm në zemër, goditje në tru dhe vdekje të papritur.

Ndërveprimet

Adderall mund të bashkëveprojnë me alkoolin dhe ilaçet dhe ilaçet e tjera në mënyra potencialisht të rrezikshme.

Disa njerëz besojnë se efektet stimuluese të Adderall dhe efektet depresive të alkoolit "do të ekuilibrojnë njëri -tjetrin". Në realitet, Adderall mund t’i bëjë efektet e alkoolit më të rrezikshme.

Adderall mund ta bëjë të vështirë për dikë që të ndiejë efektet e alkoolit, gjë që mund t’i bëjë ata të pinë më shumë sesa mund të kenë ndryshe. Kjo marrje më e lartë e bën më të mundshme helmimin nga alkooli.

Përveç kësaj, si alkooli ashtu edhe adderall mund të ndikojnë në zemër, duke rritur rrezikun për aritmitë e zemrës, sulme në zemër, presion të lartë të gjakut dhe goditje në tru.

Këto efekte serioze mund të ndodhin edhe tek njerëzit e rinj, përndryshe të shëndetshëm. Vitalshtë thelbësore të pranohet që këto rreziqe ende vlejnë për njerëzit me një recetë të ligjshme për Adderall.

Adderall mund të bashkëveprojë me shumë ilaçe të tjera dhe ilaçe pa recetë, duke përfshirë:

 • Agjentët alkalinizues, të cilat përfshijnë bikarbonat natriumi (sode buke)
 • Antidepresantët triciklikë
 • Ilaçet serotonergjike, të tilla si frenuesit selektiv të rimarrjes së serotoninës (SSRI)
 • Frenuesit e oksidazës monoamine (MAOIS)
 • Antihistamines
 • ilaçe për presionin e lartë të gjakut
 • chlorpromazine, një ilaç për skizofreni

Adderall, është thelbësore të zbuloni përdorimin rekreativ ose përdorimin e "ilaçeve të studimit" te një mjek.

Mjeku nuk do të gjykojë ose raportojë askënd në polici, por ata mund të shpjegojnë rreziqet e mundshme specifike për situatën mjekësore të një individi dhe të shmangin përshkrimin e një ilaçi që mund të shkaktojë ndërveprime të dëmshme. wormin blej

Trajtimi i një mbidozimi

Ka shumë mënyra të ndryshme që mjekët të trajtojnë një mbidozë. Ata së pari do të duhet të sigurohen që ata kanë përgjigje të sakta për pyetjet e mëposhtme:

 • Sa Adderall mori personi?
 • A i marrin ilaçet rregullisht apo rekreative?
 • A pinë alkool apo morën ilaçe të tjera përkrah Adderall?

Nuk ka ilaçe specifike ose trajtim për një mbidozë Adderall. Përkundrazi, mjeku do të duhet të sigurojë kujdes mbështetës dhe të trajtojë çdo simptomë ose komplikime ndërsa ato lindin.

Trajtimi mund të përfshijë:

 • Përdorimi i lëngjeve intravenoze
 • Monitorimi për komplikimet e zemrës
 • ilaçe për të zvogëluar agjitacionin
 • Ilaçet për të ulur presionin e gjakut

Ekziston mundësia për keqpërdorimin e këtij ilaçi si nga njerëzit me recetë për të dhe nga ata që e përdorin atë në mënyrë rekreative ose si një ilaç studimi.

isshtë e mundur të mbidozoni në Adderall. Doza në të cilën ndodh mbidoza ndryshon në varësi të shumë faktorëve të ndryshëm, përfshirë moshën e një personi dhe shëndetin e përgjithshëm.

Mbidozimi në Adderall është një situatë potencialisht kërcënuese për jetën, kështu që është thelbësore të kërkohet ndihmë urgjente menjëherë.

 • Shëndeti mendor
 • ADHD/Shto
 • Mjekësia e urgjencës
 • Farmaci/Farmacist

Medical Lajmet sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet kërkimore akademike dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

Church Social Media Content © All Rights Reserved